Vakantie in eigen tuin

Bent u net terug van vakantie en wilt u het vakantiegevoel nog even vasthouden? Of gaat u dit jaar juist niet op reis en wilt u thuis optimaal genieten van een vakantiesfeer? Wij hebben een paar tips voor u op een rij gezet om van uw tuin een echt vakantieparadijs te maken.

1. Gebruik vrolijke en warme kleuren

Grijs en antraciet zijn nog altijd populaire kleuren voor sierbestrating. Grijze bestrating heeft een strak en modern uiterlijk en is bovendien minder gevoelig voor vuilaanslag. Maar zonder verdere aankleding kan een grijs terras ook somber ogen. Voor een warm gevoel kunt u overwegen om grijze of antraciete sierbestrating te combineren met houten vlonders. Of kies bijvoorbeeld eens voor vrolijk gekleurde kussens op uw tuinmeubilair. Uw tuin zal gelijk warmer en vrolijker ogen!

Vakantie in eigen tuin - warme kleuren
Bron afbeelding: MBI

2. Een mediterrane sfeer creëren

Mediterrane tuinen hebben vaak speelse vormen en lichte, rustgevende tinten. Wilt u de tuin in de basis al een mediterrane sfeer geven? Kies dan bijvoorbeeld voor beige of terra bestrating, zoals de GeoArdesia Alivo Riviera. Deze MBI-tegel heeft een speelse vorm en is makkelijk te leggen. Het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin gebruikte deze tegel om een complete tuinmetamorfose in mediterrane sferen te realiseren. Kijk voor meer inspiratie eens naar de foto’s en filmpjes van deze aflevering op de website van Eigen Huis & Tuin.


Bron afbeelding: MBI

3. Breng sfeerverlichting aan

Met sfeerverlichting kunt u ook ’s avonds genieten van uw tuin. Kies bijvoorbeeld voor grondspots die overdag wegvallen in de bestrating en ’s avonds op een subtiele manier uw terras verlichten. Of denk eens aan kleine buitenspots om een sfeervolle zithoek te creëren. Met ons assortiment van In-Lite heeft u een ruime keus in buitenverlichting.

Vakantie in eigen tuin - tuinverlichting

Bron afbeelding: In-lite

4. Langer buiten? Overweeg een overkapping

Met een overkapping zit u ook in het voor- en najaar, met goed én slecht weer heerlijk buiten. Plaats onder uw overkapping een comfortabele tuin- of loungeset en u creëert een aangename plek om te ontspannen en te genieten. Nog een voordeel van een overkapping: als u op een mooie dag overvallen wordt door een regenbui hoeft u niet direct alle tuinkussens op te bergen. Bij Steenvoordeel vindt u vele soorten hout om zelf uw overkapping te maken. Kijk ook eens op Creatief met Tuinhout.