Gevelstenen

Unieke showroom: de Stenotheek!

De keuze van gevelstenen en dakpannen bepalen in grote mate de uitstraling van een huis. Het is daarom van belang om hierin een goede keuze te maken. BouwPartner Pieper, waar Steenvoordeel een onderdeel van is,  heeft daarvoor een Stenotheek en een Dakpannenplein ingericht.

Door de enorme sortering kunt u altijd een geschikte gevelsteen vinden. Maak daarbij een keuze uit diverse formaten en soorten zoals Vormbak, Handvorm en Reno Vormbak stenen.

Steenvoordeel levert gevelstenen van een aantal steenfabrieken zoals: Wienerberger, MBI, VanderSanden en Rijswaard.

Gezien de enorme keuze adviseren wij om onze Stenotheek te bezoeken en daar uw gevelsteen uit te zoeken. U ontvangt daarna van ons een scherpe prijsopgave.

Stenotheek met gevelstenen | Steenvoordeel
Dakpannenplein | Steenvoordeel | BPG Pieper

Soorten gevelsteen

Gevelstenen worden in verschillende vormen geleverd.Strakke vormbak, speelse handvorm en speciale vormbak stenen voor renovatiewerken.

Vormbak gevelstenen

Vormbak gevelstenen hebben een strakke en vlakke vorm. In deze bakstenen ziet u geen nerven doordat de klei machinaal in de vormbakken wordt geperst. De overtollige klei wordt aan de bovenkant machinaal afgestreken.

De vormbakken worden van te voren bezand zodat de klei niet aan de vorm blijft kleven. Hierdoor zijn de stenen eenvoudig te lossen. 
De vormbaksteen heeft dus altijd 5 kanten met zand en 1 gladde kant.

Handvorm gevelstenen

Handvorm gevelstenen zijn oneffen en ruw. Hoewel de productie van handvorm bakstenen nu machinaal gebeurt is het proces nog hetzelfde als vroeger. Nadat de vormen (houten bakje) met zand en zaagsel zijn bestrooid wordt de klei erin gedrukt. Daarna wordt de vorm omgedraaid en komt de ongebakken steen er uit. Hierdoor ontstaat het specifieke karakter van de steen en een oppervlakte met plooien en nerven.
Door dit proces treedt bij het vormen de grootste maatspreiding op.

Reno vormbak

Reno Vormbak gevelstenen zijn vormbakstenen die speciaal voor de renovatiemarkt worden geproduceerd. Net als de gewone vormbakstenen hebben deze bakstenen een strakke en vlakke vorm. Doordat de vormen vooraf worden bezand heeft deze renovatiesteen 5 kanten met zand en 1 gladde kant. Deze metselsteen heeft ten opzichte van de gewone vormbaksteen een afwijkende dikte maat van 55 millimeter.

Persoonlijk advies

Wilt u de gevelstenen zelf bekijken en ontvangt u graag persoonlijk advies? Kom dan eens naar onze Stenotheek aan de Oude Telgterweg 290 in Ermelo. Wij hebben ook regelmatig interessante aanbiedingen en kortingen.

Contact met Steenvoordeel

Heeft u vragen over onze producten of services? Neem dan even contact op met de medewerkers van Steenvoordeel. Bel naar 0341-352931 of stuur een e-mail naar verkoop@steenvoordeel.nl. Wij helpen u graag verder!

Vind uw route naar Steenvoordeel