Tuinverlichting

Goede tuinverlichting heeft een aantal functies. Het is functioneel, brengt extra sfeer en biedt een stukje veiligheid. Het verlichten van elementen, paden en gevels zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van de tuin. Maak een keuze uit het uitgebreide assortiment tuinverlichting of kom bij ons lang voor advies welke verlichting voor u het meest geschikt is!

Filter products Showing 1 - 24 of 263 results
Kleur
Lengte
Breedte
Hoogte
Type
Fabrikant
Collectie
Sorteren op
Filter products Showing 1 - 24 of 263 results
Order By
Kleur
Lengte
Breedte
Hoogte
Type
Fabrikant
Collectie

Mijn tuin verlichten. Waarom en hoe doe ik dat?

Tuinverlichting uitzoeken kan moeilijk zijn. Waar kun je het beste de lampen plaatsen, kies je voor een 230V of een 12V systeem? Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde systemen?  Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze kun je bij ons langkomen met een schets en/of foto's van je tuin. Samen bepalen wij dan welke verlichting voor jouw tuin het meest geschikt is. En als je het eerst wilt testen dan stellen wij een proefkoffer ter beschikking.

Waarom?

Goede tuinverlichting heeft een aantal functies. Het is functioneel, brengt extra sfeer en biedt een stukje veiligheid. Het verlichten van elementen, paden en gevels zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van de tuin.

Sfeer
Door toepassing van de juiste lampen maak je de tuin een verlengstuk van de huiskamer. Het is uiteraard zonde als je in de donkere maanden niet kunt genieten van die mooie tuin. Met tuinverlichting kun je het hele jaar genieten van de tuin.

Functioneel
Een oprit of looppad goed verlichten óf op een fijne zomeravond gezellig in de tuin een boek lezen. Buitenverlichting is voor vele doeleinden geschikt. Mogelijk in eerste instantie functioneel bedoeld, maar ook zeker, eventueel in combinatie met andere verlichting, geschikt om de tuin sfeervol te verlichten.

Veiligheid
Een goed uitgekozen tuinverlichting maakt je huis en tuin een stukje veiliger. De juiste tuinverlichting (met bewegingsmelder) werkt preventief tegen inbraken en vandalisme. Inbrekers werken het liefst in het donker en zullen een goed verlicht huis minder snel uitkiezen.
Door hoogteverschillen en andere objecten goed te verlichten verklein je de kans op ongewenste valpartijen. Met voldoende verlichting creëer je een veiligere woonomgeving.

Welke?

Aan de hand van een schets van de tuin kun je het beste starten met een lichtplan. Je bepaalt daarbij wat je wilt verlichten en welke armaturen je wilt toepassen.

230 volt of 12 volt?
Afhankelijk van hetgeen je wilt verlichten kies je voor 230 volt of 12 volt lampen. Wil je een buitenlamp aan de gevel, bijvoorbeeld bij de voordeur, dan kies je meestal voor een 230 volt lamp. Vaak is hiervoor ook al een aansluitpunt aanwezig.
Wil je verlichting door de hele tuin aanleggen dan is het handiger om voor een 12 volt systeem te kiezen. Waar de benodigde bekabeling voor 230 volt lampen op minstens 60 cm onder de grond moet worden aangebracht hoeft de bekabeling van 12 volt verlichting slechts onder een klein laagje aarde te liggen. Daarnaast heb je voor de aanleg van een 230 volt installatie een gecertificeerde elektricien nodig terwijl je een 12 volt verlichtingssysteem zelf veilig aan kunt leggen.

Gloei-, halogeen- of ledlamp?
Gloei- en halogeenlampen worden steeds minder toegepast. Fabrikanten worden gedwongen om de technieken zo aan te passen dat het energieverbruik van de lamp zo laag mogelijk is. Daardoor wordt meer en meer gebruik gemaakt van spaar- en ledlampen.
Ledverlichting is sterk in opkomst. Mede doordat de ledlampen steeds beter worden én waar voorheen alleen fel, wit licht beschikbaar was zijn er nu ook ledlampen met een warme lichtkleur.

Duurzaam
Door te kiezen voor energiezuinige spaar- of LED-lampen in combinatie met bewegings- en/of schemerschakelaars kun je het energieverbruik beperken. Het brandt alleen als het nodig is. LED-lampen hebben een zeer laag energieverbruik en gaan lang mee. Verder zetten ze weinig elektrische energie om in warmte. Een duurzame vorm van verlichting.

Hoe?

Het begint met het maken van een lichtplan. Schets hiervoor een plattegrond van de tuin en geef de belangrijkste elementen aan. Bepaal vervolgens waar welke armaturen worden geplaatst en maak een kabelplan zodat je weet waar de kabel moet worden gelegd. Na aanschaf van de materialen kan de tuinverlichting worden aangelegd en kunt u gaan genieten van een mooi verlichte tuin.

Gratis advies

Wij kunnen ons voorstellen dat je het moeilijk vindt om te bepalen welke verlichting waar in de tuin moet worden toegepast. Onze medewerkers hebben hier echter een ruime ervaring mee. Neem een schets en foto’s van jouw tuin mee en kom eens langs. Wij bepalen dan graag samen met jou hoe het lichtplan er uit moet zien en welke materialen er nodig zijn.

Unieke avondtuin

In onze showtuin hebben wij een unieke avondtuin gecreëerd. In deze donkere tuin kun je direct zien wat het effect van bepaalde verlichting is. Je kunt hier verschillende combinaties maken en ideeën op doen voor de eigen tuin.

Wilt u persoonlijk advies ontvangen over welke verlichting voor uw situatie het beste is?
Kom dan eens langs of neem contact op met onze medewerkers. Bel naar 0341 - 35 29 31 of stuur een e-mail naar info@steenvoordeel.nl.

De koffie staat klaar!