Wat te doen in de tuin in februari

Om het jaar goed te beginnen hebben wij een aantal weken terug op een rijtje gezet wat u in de tuin kunt doen in januari. Dit vraagt natuurlijk om een vervolg. Vandaar dat wij hetzelfde hebben gedaan voor februari. Dus hierbij onze tips voor wat u kunt doen in de tuin in februari!

Aan de slag met gras!

Over het algemeen wordt het in februari droger en gaat de temperatuur weer stijgen en ook de dagen worden weer langer. Dit maakt het een ideaal moment om de kale plekken in het gazon in te zaaien, zodat het gazon er later in het jaar weer piekfijn uitziet.

Mocht er toch sprake zijn van vorst: loop dan niet op het gras. En wanneer het hard en lang heeft geregend is het raadzaam om het gazon ‘te prikken’, zodat het water makkelijker in de grond wordt opgenomen.

Steenvoordeel - wat te doen in de tuin in februari

Onderhoud aan uw sierbestrating en andere onderhoudsklussen

Het werd net al even genoemd: in februari worden de dagen (veelal) langer en vooral droger. Het wordt dan makkelijker en fijner om wat onderhoudsklussen in de tuin uit te voeren. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de aanleg van paden of het renoveren van het terras. Dan is dat alvast gebeurd.

Komt er dit jaar een schutting of speeltoestel voor de kinderen in de tuin? Plaats deze dan ook in februari. Controleer verder het hout van het tuinhuisje (indien van toepassing) en repareer kleine beschadigingen.

Tip: Aan de slag met hout? Profiteer dan van houtvoordeel op Steenvoordeel!

Verwijder onkruid tussen de sierbestrating

Ook al genoemd in januari, maar nog steeds van toepassing in februari. Ga onkruid te lijf! Waarom? Omdat in de loop van het jaar steeds meer zaadjes op de grond vallen, waardoor onkruid zich nog meer zal vermenigvuldigen. Begin dus op tijd! Zorg ervoor dat de wortels van het onkruid ook verwijderd worden, want anders kan het onkruid gewoon weer groeien.

Tuingereedschap controleren

Ga op een regenachtige dag in februari aan de slag in de schuur. Met name het tuingereedschap kan dan onder handen genomen worden. Zo kan het nodig zijn dat grasmaaiers en snoeischaren bijgeslepen moeten worden.

Maak een lijst met gereedschap die u het komende tuinseizoen nodig denkt te hebben en inventariseer wat u al in huis heeft. Leen het overige van vrienden of familie of schaf het zelf aan!

Tip: U kunt bij ons ook gemakkelijk online tuingereedschap kopen!