Onderhoud en reiniging van bestrating

Biomos set

bestaande uit:

 • 2x 1 liter Biomos
 • drukspuit 5 liter

Biomos

losse verpakkingen:

 • fles van 1 liter
 • kan van 5 liter

Biomos tegen groene aanslag en alg

Biomos® wordt door veel professionele bedrijven gebruikt voor het reinigen van bestrating, muren en met name rieten- en pannen daken. Door de zware concentratie kan het erg ver verdund worden zodat behandeling betaalbaar blijft. Biomos® pakt niet alleen de groen alg aan, maar werkt ook preventief door. Hierdoor wordt sterke vervuiling voorkomen zodat ook in de toekomst zonder hoge druk gemakkelijk een uitstekende reiniging te verkrijgen is.

Gebruik Biomos tegen groene aanslag en alg veilig. Lees vóór gebruik eerst onderstaande productinformatie.

Biomos is een vriendelijk, zeer actief reinigingsproduct dat groene aanslag van mossen en algen verwijdert zonder dat u hoeft te borstelen en/of boenen c.q. met hoge druk hoeft te spuiten. Het is biologisch afbreekbaar, heeft een neutrale PH-waarde en is een middel dat in zijn verdunde vorm niet agressief is voor de ondergrond.

Toepassingen voor Biomos zijn legio, zoals op:

 • Bitumen: daken, golfplaten, shingles
 • Glas: in de tuinbouw, serres, prielen, dakkoepels, wanden, meubilair, puien, afscheidingen, daken
 • Glasteelt: ter voorkoming van groende aanslag op ramen en materialen in lege kassen en warenhuizen
 • Gravel: tennisbanen, atletiekbanen
 • Hout: Bangkirai vlonders, schuttingen van hardhout, kozijnen, dakkapellen, tuinmeubilair, picknickplaatsen, bietsen, vloeren, vlaggenmasten, elektriciteitsmasten, tuinhuisjes, steigers
 • Kunststoffen: trespa, gevelbeplating, noppenfolie, nylon doek, damwand, caravans, kunstgras
 • Metalen: aluminium puien, zinken dakgoten, koperen leidingen, (on)geverfde staalconstructies, lantarenpalen, bronzen beelden
 • Natuursteen: grafzerken van marmer of lei met bronzen of glazen letters, dakterrassen, gevels, monumenten
 • Riet: daken en meubilair
 • Steen: natuurlijke sierbestrating, keien, muren, gevels, beelden, dakpannen, leien, tegels, grindtegels, golfplaten
 • Tegels: badkamers, douches, toiletten, keukens, zwembaden, garages, schuren en voegwerk

Ter verwijdering en ter voorkoming van groene aanslag op diverse oppervlakken spuiten, gieten, borstelen of schrobben met een oplossing van 2,5% van dit middel 25 ml/liter. Niet naspoelen.
Niet op planten spuiten of gieten.

Opmerking: Dit middel wordt onwerkzaam wanneer het in contact komt met zeep of synthetische wasmiddelen

Voor het beste resultaat: maak de ondergrond goed nat met de verdunde Biomos en verwerk het niet in de zon. De ondergrond moet namelijk zeker 15 minuten nat blijven.

Let op! Houd huisdieren weg van de behandelde plekken zolang deze vochtig zijn

Drukspuit 5 liter

De Gloria Prima 5 is een praktische en veelzijdige drukspuit met een kunststof tank. Hij heeft een vulinhoud van 5 liter en een max. werkdruk van 3 bar. De spuit is voorzien van een stevige knijpkraan. Verder beschikt de spuit over een vultrechter, een drukmeter met veiligheids- en afblaasventiel, een messing spuitstok met verstelbare sproeier 0-60°, een draagriem en een grote pomp. De maximale temperatuur is +40 °C.

Meer informatie over Biomos?

Twijfelt u nog over de toepassing van Biomos of de drukspuit? Neem dan gerust even contact met ons op via de website, of bel gelijk naar 0341-352931. Wij zijn van maandag t/m zaterdag geopend. Uiteraard bent u ook van harte welkom in ons filiaal aan de Oude Telgterweg 290 in Ermelo.

Steenvoordeel: onderdeel van BouwPartner Pieper

Steenvoordeel is onderdeel van BouwPartner Pieper, een echt familiebedrijf dat al ruim 40 jaar materialen levert aan grote en kleine bouw- en tuinprojecten in heel Nederland. We kunnen u dan ook uitstekend adviseren over de aanschaf van uw materialen.