Retourneren / herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons – binnen 14 dagen na het ontvangen van uw bestelling – op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. U kunt het formulier of uw mededeling per post versturen, faxen of e-mailen naar:

BouwPartner Pieper
t.a.v. Wijnand Pieper
Oude Telgterweg 290
3853 PL Ermelo
T: 0341 – 35 29 31
E: info@steenvoordeel.nl

Als u de herroeping per e-mail naar ons verstuurt, zullen wij u hiervan een ontvangstbevestiging sturen.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief bezorgkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten die gemaakt zijn als u voor een andere leveringswijze heeft gekozen dan de door ons geboden goedkoopste standaard bezorging). U ontvangt deze betalingen niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Voor de terugbetaling zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

Als u ervoor kiest uw bestelling zelf te retourneren, dan mogen wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden.

Kosten retourzending

Wij rekenen geen kosten voor het verwerken van een retour. De kosten van terugzending/ophalen komen echter voor uw rekening. U kunt de producten zelf retourneren of weer door ons laten ophalen.

Ophalen door Steenvoordeel

Wij kunnen de goederen weer bij u ophalen. De kosten van het ophalen van de goederen komen voor uw rekening. De hoogte van de retourkosten hangt af van de afstand van de ophaallocatie tot Steenvoordeel/BouwPartner Pieper, Oude Telgterweg 290 te Ermelo. De kosten worden als volgt berekend:

Ophaallocatie binnen 0-55 km vanaf Steenvoordeel: € 85,-
Ophaallocatie meer dan 55 km vanaf Steenvoordeel: € 190,-
Ophaallocatie in België: € 300,-

Zelf retourneren

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de producten zelf bij ons terug te brengen of te laten bezorgen. U dient de goederen dan in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De producten moeten worden afgeleverd bij:

BouwPartner Pieper
t.a.v. Wijnand Pieper
Oude Telgterweg 290
3853 PL Ermelo

Schade aan producten

U mag de producten uit de verpakking halen en beoordelen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen als u de producten meer gebruikt heeft dan noodzakelijk was voor het beoordelen van het product. Als u de producten zelf terugbrengt of terugstuurt, dient u er uiteraard ook voor te zorgen dat het product zonder beschadigingen weer bij ons aankomt.

Meer informatie
Heeft u nog vagen over het retourneren van uw bestelling? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de website of door te bellen naar 0341-352931.